26. 10. 2008

I love Česko? I hate Nova!

Včera jsem se stala na pár minut nedobrovolnou divačkou televize Nova - v hlavním vysílacím čase, tzn. po osmé večer. Ležela jsem v posteli, byla jsem hrozně líná se zvednout a nemohla jsem zaboha najít ovladač. Pak jsem ho našla, ale to už se pořad přehoupl tak, že jsem musela jen zírat a tvářila jsem se asi tak jako po lobotomii (ta by mi možná byla milejší).

Začněme už názvem: I (srdíčko) Česko. To spojení se mi prostě vyloženě nelíbí + už vidím všechny ty odpůrce názvu "Česko" :)
Pokračujme moderátorkou - Halinou Pawlovskou... Krásné, červené, ehm, obtažené, ehm, šatičky... Co mě ale dostalo víc - ona byla tak nervózní, že se zakoktala, řekla nesmysl a podobně... Já ji vždy měla za sebevědomou emancipovanou ženu... To, jak vysvětlovala průběh soutěže a úkoly, jsem mockrát vůbec nepochopila (ale nevím, zda byla chyba na straně příjemce nebo vysílatele).
Soutěžní úkoly - jeden za všechny (ten, co mě nejvíc vyděsil a divím se, že nemám šedivý vlasy): Podle melodie se mělo uhádnout, co je to za písničku a kdo ji zpíval... Poté, co se uhodla, se zahrála asi tak minutová část, na obrazovce se objevil TEXT té písničky, diváci povstali, tančili, tleskali a zpívali... A diváci u televizních obrazovek se samozřejmě měli přidat!!! (Možná chce TV Nova podpořit pohyb a to, aby aspoň na minutu někdo vstal od obrazovky...)

Shrnutí: Nova se snaží z lidí dělat ještě větší debily než dosud... Ale kdo ví, možná to jen není pořad pro mě :D (Znáte mě, já dycky všecko tak zdrbnu...) Jen škoda Haliny, takhle se zaprodat...

Asi po 20 minutách (obvyklý čas) byla soutěž přerušena (nebo podpořena) reklamou, která mě konečně uvolnila z pevného sevření té debility a mohla jsem to vypnout... A šla jsem si číst. Petra Šabacha. Hovno hoří. Miluju tu knížku. Kde udělali soudruzi z NDR chybu?

Kam bych to zařadila na škálu hrůzností? Obávám se, že na stejné místo jako film Mamma Mia! (pro ty, co ví, jaký na něj mám názor :D )

7 komentářů:

Jirka* řekl(a)...

To jsi dobrá, já vydržel pár sekund. Nejdřív jsem viděl upoutávku před přímým přenosem a pak jsem nějak omylem přepnul, ale, jak říkám, jen na chvíli. Připomnělo mi to IQ test národa, takže jsem to ani nezkoumal a upaloval pryč. Halina asi neumí přímé přenosy, proto ta nervozita. Nejhorší na tom je, jak za chvíli budeme slyšet, že "nejoblíbenější soutěžní pořad je opět zde", nebo "diváci nám hojně telefonují ohledně dotazů na tento pořad a ptají se, kdy bude pokračování - aby ne, když šlo o nejsledovanější večerní program (viz koláč)". Mně se vždycky otevírá kudla v kapse když v nějakém pořadu typu Na vlastní oči a Občanské judo slyším, jak nemáme být hloupí, naivní a blbí - když na druhé straně programu právě tyhle typy lidí Nova systematicky vyrábí. Hnus.

Mirka řekl(a)...

Já televizi vídam už jenom když náhodou projdu kolem. Asi dva roky zpátky mi došlo, že tam stejně už nic novýho neuvidim a na šestý opakování jednoho filmu za rok sem už neměla..

P.S.: Nevíte někdo, co je to DEBRING? :D Mam to jako kontrolní slovo, že nejsem spambot :D

moncca řekl(a)...

No, Mamma mia se mi strašně líbila. Když člověk odhlídl od toho, jak je to děsně stupidní a nesnažil se to brát vážně, fakt si to užil.
Ale teda I love Česko byl velkej masakr. Po prvním "vstyk" diváků jsme nevěděli, zda je to jen blbej vtip nebo jak a znechuceně jsme přepínali.

Džína řekl(a)...

A překvapuje to vůbec někoho?

Richard Bartoš řekl(a)...

Brrrr... Ještě že se na televizi už nedívám...
Chjo... Kde jsou ty časy Dextrovi laboratoře a České sody? :(

Namnet řekl(a)...

Mě se teda taky Mamma Mia! líbila. Souhlasím s Mončou, že se to nesmí brát moc vážně a spíš si užívat, že ani ti herci se moc vážně nebrali. A pak to bylo fajn:-)
Tyhle pořady vůbec nesleduju. Vždycky mě to jen naštve a znechutí. Včera jsem si dopoledne koupila pátý díl Artemise Fowla od Eoina Colfera a místo "zábavného" pořadu jsem si hezky četla:-)

misha řekl(a)...

a co si čekala.. od Novy :D :D zaplať pánbůh, že nemám televizi, ale jen pc a internet, kde si můžu stahovat moje oblíbený seriály.. :D